Sunt un bun consultant în alăptare pentru că sunt moașă. Facultatea de Moașe și experiența de moașă mi-au dat o bună înțelegere a tuturor aspectelor relevante pentru sănătatea mamei și a copilului, de la perioada de dinaintea concepției la sarcină, naștere și alăptare. 

Situații precum nașterea înainte de termen, hipertensiunea arterială în sarcină, diabetul gestațional, o naștere traumatică pentru mamă sau pentru copil sunt numai câteva exemple în care prescripțiile de tipul „numai așa se face în alăptare” nu funcționează.  

Înțelegerea corectă a întregii călătorii medicale a copilului și a mamei îmi dă posibilitatea de a înțelege mai bine problemele cu care se aceștia se confruntă  după naștere, astfel încât să vin cu soluții care să protejeze atât starea de bine a mamei și copilului, cât și obiectivele de alăptare pe care și le-au propus. 

Consultant IBCLC

Rolul meu de consultant este să ofer mamei toate informațiile de care are nevoie pentru a alege  cel mai bun parcurs de alăptare pentru ea și bebelușul ei, și să o ajut să îl implementeze.

Câteva lucruri pe care le poate rezolva un consultant în alăptare:

  • înțelegerea procesului de lactație si alăptare
  • ragade (răni mamelonare). Ragadele sunt în marea majoritate a cazurilor un simptom al unei proaste poziționări a bebelușului la sân
  • evaluarea elementelor anatomice ale sugarului care pot afecta alăptarea (frenuri linguale/ labiale restrictive, etc)
  • ghidarea mamei în poziționarea corectă a bebelușului la sân – cheia alăptării
  • angorjare fiziologică după naștere, sau angorjare mamară oricând în alăptare
  • mastită
  • slab câștig în greutate al bebelușului. Prima intenție atunci când copilul nu ia în greutate este corectarea alăptării, nu introducerea de lapte praf.
  • diversificarea alimentației
  • managementul lactației la întoarcerea mamei la locul de muncă
  • înțărcare

Ce spun mamele

+1 pentru Adina. De la vizita ei la ieșire din maternitate am reușit să-mi alăptez gemenii exclusiv și încă sunt alăptați acum la 1 an și 7 luni. Nu le-am dat niciodată lapte praf de la externare. A fost greu însă ea ne-a dat informații prețioase.
Livia Nicoleta Hupca
Acum bebe are 6 luni și a fost alăptat exclusiv de la vizita Adinei până la începutul diversificării, fără dureri sau disconfort.
Ioana Popescu Toma

Consultant alăptare

Sunt alături de mame pentru a le ajuta să își definească și să își atingă obiectivele în alăptare

Educator perinatal

Aduc calm și siguranță prin informații pertinente și relevante, în timpul sarcinii și după nașterea copilului

Voluntariat și Activitate ONG

Particip alături de organizații extraordinare la proiecte legate de sănătatea reproductivă

Articole din media despre alăptare