De ce voluntariat și activitate alături de organizații non-guvernamentale?

Acum 10-15 ani nu credeam că mă pot mobiliza suficient pentru lucruri care nu mă priveau în mod direct. Apoi am crescut mare și am înțeles că fiecare dintre noi are datoria de a ajuta pe cei din jur, în privințele, modurile și măsura în care au nevoie. Nu ca exercițiu de caritate, ci ca aducere în concret a ideii că suntem fiecare parte din acest organism mai mare, societatea, a cărei bună funcționare depinde de valorile, bunăvoința și efortul fiecăruia dintre noi. 

Vă încurajez să explorați lumea organizațiilor non-guvernamentale în căutarea cauzelor care vă animă și să contribuiți cât de puțin la efortul acestor oameni care se preocupă de soarta altora mai mult decât de propria piele.  În cazul în care contextul vostru de viață nu vă permite să oferiți timp sau efort, puteți ajuta  prin accesul mai bun la informații sau organizare, o voce care să se audă mai bine, sau bani fără de care niciuna dintre aceste organizații nu poate face binele de care este atâta nevoie. 

Câteva dintre proiectele la care am participat

Am reunit aici câteva dintre proiectele din care am avut onoarea de a face parte, pentru a vă inspira. Mi-e greu să pun în cuvinte cât de multe lucruri bune mi-au adus aceste experiențe. Am cunoscut oameni unul și unul, am ieșit din zona de confort până am simțit că mi se întinde pielea, am început să înțeleg viața unor comunități- si problemele accesului la sănătate reproductivă- cum nu aș fi putut vreodată să o fac de pe un scaun din București. 

Poate cel mai important, mi-au corectat perspectiva asupra propriei (bune) vieți,  și au fost de fiecare dată un extraordinar exercițiu de învățare, empatie și înțelegere. Ceea ce vă doresc și vouă.

Centrul Filia

Întâlniri dedicate femeilor despre sănătate reproductivă, maternală și alăptare; politici publice ce privesc sănătatea reproductivă

Caravana gravidelor
Salvați Copiii

Consultații prenatale complete pentru gravidele din comunităţi defavorizate

La Primul Bebe

Cursuri despre alăptare alături de una dintre cele mai importante comunități de mame din România

Asociația Prematurilor

Caravana pentru Monitorizarea Gravidelor si a Mamelor cu Risc

Asociația E-Romnja

Discuții animate despre sănătatea reproductivă și sexuală cu membrele grupurilor de inițiativă ale femeilor și tinerilor

Asociația Moașelor Independente

Activism pentru meseria de moașă, unul dintre instrumentele nefolosite în îmbunătățirea sănătății femeilor și sugarilor. 

Ce spun mamele

+1 pentru Adina. De la vizita ei la ieșire din maternitate am reușit să-mi alăptez gemenii exclusiv și încă sunt alăptați acum la 1 an și 7 luni. Nu le-am dat niciodată lapte praf de la externare. A fost greu însă ea ne-a dat informații prețioase.
Livia Nicoleta Hupca
Acum bebe are 6 luni și a fost alăptat exclusiv de la vizita Adinei până la începutul diversificării, fără dureri sau disconfort.
Ioana Popescu Toma

Consultant alăptare

Sunt alături de mame pentru a le ajuta să își definească și să își atingă obiectivele în alăptare

Educator perinatal

Aduc calm și siguranță prin informații pertinente și relevante, în timpul sarcinii și după nașterea copilului

Voluntariat și Activitate ONG

Particip alături de organizații extraordinare la proiecte legate de sănătatea reproductivă